Târgul de la Negreni

Târgul de la Negreni ( Târgul de la Fechetău) – Tradiție din Evul Mediu.

În fiecare an, în al doilea weekend din luna octombrie, mii de oameni se adună în localitatea Negreni din județul Cluj, la cel mai mare târg de antichități și nu numai din Transilvania, târg ce iși are originile în Evul Mediu.

Mii de comercianți din țară și de peste hotare vin aici să iși vândă antichitățile și multe alte mărfuri noi sau second-hand.  De-a lungul Crișului Repede și calea ferată, cât vezi cu ochii sunt numai tarabe și oameni. Dacă aveți posibilitatea să priviți târgul de pe o înalțime ce imprejmuiește satul, veți vedea un “furnicar” la scară mare.

Mobilier vechi, ceramică, monede, timbre, cuverturi, covoare, încălțăminte, îmbrăcăminte, electrice și electronice și tot felul de artizanate, cât și nelipsitele tarabe cu mancăruri, fac din acest targ un loc de neocolit pentru pasionați. Pe lângă cumpărături, târgul poate fi și o metodă de relaxare și bucurie a ochiului, sau nu!? 😉

Sătenii au și ei profitul lor de pe urma târgului, din cazare și parcări. În cele patru zile de târg nu mai gasești locuri de cazare în zonă, chiar pe o rază de 50 km, iar locurile de parcare prin sat sunt la mare căutare.  La aproape fiecare poartă găsim semne cu “Parcare” în curțile și grădinile oamenilor.

Vă recomandăm să participați la acest târg! Cu siguranță nu veți regreta!  Nu vă uitați banii acasă:)